søndag 17. oktober 2010

"Bienes hemmelige liv" av Sue Monk Kidd
Jeg er ikke verdens største lesehest. Når jeg ser på en bok tenker jeg, hvorfor gidde? Men denne måneden fikk vi i oppgave å lese en bok. "Bienes hemmelige liv" av Sue Monk Kidd, var mitt valg. Jeg hadde hørt at boken var veldig bra og ville gi den en sjanse. Etter de første sidene ble jeg til min overraskelse helt oppslukt. Det er først og fremst hovedpersonene og de sterke kvinnelige personlighetene som gjør boken så facinerende.

"Lily har vokst opp i troen om at hun drepte mora da hun var fire år gammel. Nå er hun blitt 14, og hun lengter etter tilgivelse og ei mors kjærlighet. Lily bor på en ferskenfarm i Sør-Carolina, og hennes eneste venn er den svarte tjeneren Rosaleen. Når hjemstedet eksploderer i raseopptøyer og Rosaleen blir arrestert og mishandlet, blir Lily nødt til å handle. "
(kilde: bokkilden.no)


Etter som jeg hadde hørt at boken var bra hadde jeg store forventninger, og de ble infridd! Personene i boken er sjarmerende, unike og inspirerende. Boken er en underholdene roman og blir ikke for sentimental, men forteller om oppvekst, vennskap og kjærlighet. Språket er detaljert og levende, så levende at du nesten kan kjenne lukten og smaken fra honningproduksjonen.
 Det er en uvanlig historie, med klassiske trekk.:)


Se mer på:
http://www.bokklubben.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=1619466
http://www.bokklubben.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=1571480
http://www.google.no/images?um=1&hl=no&q=bienes%20hemmelige%20liv%20bok&revid=95072200&ie=UTF-8&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1076&bih=466

Den finnes også i film:
http://www.filmweb.no/kino/article173331.ece
1 kommentar:

  1. Jeg liker også denne boka veldig godt! Filmen så jeg på lørdag, og den er kjempefin. Veldig trist. Har du lest Havfruestolen av samme forfatter? Den er også bra, men med et mer voksent tema enn Bienes hemmelige liv. Du skriver godt om boka.

    SvarSlett